1969.-ta godina predstavlja početak…
Te davne 1969.-te godine, tri prijatelja su imala zajedničku viziju- da promene industriju kafe u Brazilu. Inspirisani finim vinarijama, njihova ideja je bila da proizvode izuzetnu kafu, po najvišim standardima, sa najmanjim uticajem na ekologiju. Tako su osnovali Ipanema Kafu, kompaniju koja će skoro 50 godina kasnije biti poznata kao jedna od najvažnijih inovativnih farmi kafe širom sveta

1
 

Ipanema farma ima 12.000.000 stabala kafe, koja donose 7.000 tona kafe godišnje…
Na nadmorskoj visini između 850m i 1350m, na površini od 5500 hektara, nalazi se dom 12.000.000 stabala kafe, koja godišnje proizvedu 7.000 tona 100% Arabike, kafe poznate po neospornoj superiornosti ukusa i svojim aromatičnim karakteristikama, niskom nivou kofeina, veoma zahtevnim uslovima gajenja i samim tim, znatno višoj ceni u odnosu na druge.

1
 

Od početnih faza rasta semena kafe, do završne faze pripreme kafe za piće, Ipanema Espresso prati jedinstven put ka sertifikaciji kvaliteta. Temeljan nadzor nad svim fazama proizvodnje, kontinuirano praćenje i potpuna usklađenost sa standardima kvaliteta, obimna tehnička stručnost farme Ipanema, sve obezbeđuje superiorni ukus ove kafe, dok su u isto vreme ponosni na svoju posvećenost - poštovanje životne sredine i programe socijalne pomoći lokalnim zajednicama.

1
 

Prženje kafe
Svi znamo da postoje različite preference na svakom tržištu i da potrošački ukusi mogu u velikoj meri da se razlikuju. Stoga je prženje Ipanema Espresso pažljivo uravnoteženo, kako bi osvojilo zahtevan ukus Evropske publike.
Ipanema Espresso se polako prži, pružajuci dosledan i uravnotežen ukus 100% Arabica Ipanema Espresso.

1
 

Kremasti ukus i uravnoteženo telo Ipanema Espresso, niske kiselosti, bogatom aromom i slatkim aftertaste-om ukusa narandže i meda, pretvara obične svakodnevne trenutke u jedinstveno iskustvo uživanja kafe. Jednostavan test ukusa će vas uveriti u prave vrednosti akreditovane 100% Arabika kafe sa farme Ipanema ... pravo u vašu šolju!

5